BRANDBLUSSERS

SPROEISCHUIM BRANDBLUSSERS

POEDER BRANDBLUSSERS

CO2 BRANDBLUSSERS

LITHIUM BRANDBLUSSERS

ONDERDELEN BRANDBLUSSERS

VET BRANDBLUSSERS

VORSTVRIJE BRANDBLUSSERS

BRANDBLUSSER KOPEN

Bij Brandbeveiliging Almere bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een kleine brandblusser, een schuim brandblusser, een vetblusser, een brandslanghaspel of andere artikelen voor brandbeveiliging. Een brandblusser kopen voor thuis doet u hier. Brandbeveiliging Almere werkt uitsluitend met de beste kwaliteit en volgens de strengste Nederlandse en Europese keuringsnormen:

• KIWA, RTK Rijkstype Keurmerk
• CE gekeurd
• EN normen
• ISO normen
• Milieukeur

En natuurlijk tegen scherpe prijzen. Bekijk in onze webshop ons uitgebreide assortiment. Hier kunt u uw schuimblusser kopen, een vetblusser kopen en de CO brandblusser online kopen. Een brandblusser kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest! Alle brandblussers die we leveren zijn voorzien van een Rijkstype Keurmerk, een montagebeugel en de jaarlijkse controlesticker die voor 1 jaar geldig is. Ook de verplichte jaarlijkse controle kunt u door ons laten uitvoeren. Bij Brandbeveiliging Almere bent u verzekerd van een betrouwbare controle. U heeft 20 jaar garantie als wij het onderhoud voor u doen. De standaard garantie is 10 jaar! We zijn al sinds 1985 een KIWA gecertificeerd bedrijf, u mag ons een echte specialist in het onderhoud noemen.

Wij hebben 5 verschillende soorten brandblussers: Schuim, Vet, Poeder, Co2 en Lithium.

DE SCHUIMBLUSSER OF VETBLUSSER

De schuimblusser of vetblusser is eenvoudig te gebruiken voor het blussen van oliebranden, frituurvet brandjes en beginnende brandjes. Deze brandblusser is een innovatie op het gebied van brandblussers. In professionele keukens, kantines en in de horeca waar gebakken, gekookt en gefrituurd wordt, bestaat er een groot risico op het ontstaan van brandjes. Ook voor in huis is deze compacte brandblusser prima geschikt. Zodra de temperatuur oploopt tot boven 320° C vindt zelfontbranding plaats in de vetpan. De schuimblusser of de vet brandblusser is dan het geschikte blusapparaat. Door de koelende werking en de verbinding die het blusmiddel aangaat met het vet of de olie blust u effectief.
Een ”gewone” schuimblusser mag absoluut niet gebruikt worden voor vetbranden. Een schuimblusser is geschikt voor A en B branden, een vetblusser of ook wel Schuimblusser ABF genoemd is geschikt voor A, B en F Branden. Het onderhoud  van de brandblussers wordt door ons moederbedrijf Interblus Brandpreventie uitgevoerd, dit bedrijf is KIWA gecertificeerd en REOB erkend.

Hieronder een overzicht van de verschillende brandklasse:

Brandklasse A
Dit is een brand van vaste stoffen zoals: hout, papier, rubber, meubels, gordijnen.
Geschikte blusmiddelen: brandslanghaspel, poederblusser, sproeischuimblussers

Brandklasse B
Dit is een brand van vloeibare stoffen zoals: benzine, dieselolie, aceton, was.
Geschikte blusmiddel: sproeischuimblussers, Co2 blussers of poederblussers.

Brandklasse C
Dit is een brand van gassen zoals: propaan, LPG, aardgas.
Het beste om een brandklasse C te blussen is om als eerste de gaskraan dicht te draaien anders is er kans op explosiegevaar.
Geschikte blusmiddel: poederblusser.

Brandklasse D
Dit is een brand van metaal zoals: aluminium, metaal, magnesium.
Geschikte blusmiddel: poederblusser geschikt voor brandklasse D, ook wel metaalbrandblussers genoemd.

Brandklasse E
Dit zijn elektriciteitsbranden. Let op: brandklasse E is in Nederland vervallen omdat elektriciteit wel een oorzaak van brand kan zijn maar zelf niet brand. Door kortsluiting gaat bijvoorbeeld een computer branden. De computer staat in brand en niet het elektriciteit. Dit is dan brandklasse A brand en geen E.

Brandklasse F
Dit is een brand van (frituur)olie en vetten zoals: bakolie of frituurvet.
Geschikte blusmiddelen: vetblusser of een sproeischuimblusser dat geschikt is voor brandklasse ABF.

DE POEDERBLUSSER

De poederblusser staat net als de schuimblusser permanent onder druk en is vorstbestendig. De poeder brandblusser is gevuld met een speciaal mengsel. Bij de ABC poederblusser bestaat dat uit mengelammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat, bij de AB poederblusser uit natriumbicarbonaat en kaliumbicarbonaat. Een poederblusser heeft een groot blusvermogen en is breed inzetbaar, maar kan veel nevenschade veroorzaken. Het poeder dat vrijkomt is zeer slecht voor elektronische en mechanische apparatuur.

BRANDKLASSEN

Er bestaan verschillende brandklassen, te weten A, B en C. U kunt een poederblusser geschikt voor brandklasse A en B en poederblussers kopen voor brandklasse A, B en C.

Brandklasse A 
Omvat vaste stoffen zoals hout, papier, meubels en gordijnen

Brandklasse B 
Omvat vloeibare stoffen zoals bijvoorbeeld benzine, olie en aceton

Brandklasse C 
Omvat gassen, waaronder propaan, LPG en aardgas

DE CO2 BRANDBLUSSER

Deze brandblusser wordt ook wel koolzuursneeuw brandblusser genoemd. Het voordeel van dit type brandblusser is dat deze blusser een schoon, droog en onschadelijk blusmiddel bevat. CO2 blussers zijn daarom sterk aan te bevelen voor het blussen van delicate elektronische apparatuur. De CO2 brandblusser is te herkennen aan de speciale spuitslang. Het uiteinde van de slang is een brede koker met een handvat. Zonder handvat is de brandblusser nauwelijks te bedienen want bij gebruik daalt de temperatuur van de slang tot wel 80° C onder nul! Het nadeel van de CO2 blusser is dat bij gebruik in kleine ruimten de kans op verstikking bestaat. Zuurstof wordt door de CO2 brandblusser weggenomen waardoor de lucht zich vult met kooldioxide. Deze CO2 brandblusser is geschikt voor het blussen van branden uit Brandklasse B. Het gas van de CO2 blusser is niet stroom geleidend en om die reden erg geschikt voor keukens en meterkasten. Omdat deze brandblusser nauwelijks nevenschade veroorzaakt is hij erg geliefd in ruimten met veel elektronische apparatuur.

EEN GOED CONTACT MET BRANDBEVEILIGING ALMERE

Heeft u een brandende vraag? Bel of app 06-22081808. Mail naar info@brandbeveiligingalmere.nl of vul het online contactformulier in. Ons adres: Brandbeveiliging Almere, Damveld 9 1359HE Almere-Haven

© 2024  | Power Internet B.V. | RJHosting.nl | Power For Jobs