BLUSDEKENS/BRANDDEKENS

Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuuris heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven.

De deken is gemaakt van een niet of zeer slecht brandbaar materiaal al dan niet gecoat met een brandwerend middel. Tegenwoordig wordt geweven glasvezel (in meerdere lagen aangebracht) veelvuldig gebruikt. Oudere branddekens van voor 1992 kunnen nog asbest bevatten; het is raadzaam deze te vervangen door een moderne.

Doordat de deken de zuurstof ontneemt van de vuurhaard dooft het vuur. Het blusmiddel is geschikt voor personen die in brand staan, maar niet voor vloeistof of oliebranden zoals de vlam-in-de-pan

Een blusdeken is een zeer eenvoudig te gebruiken blusmiddel waar men weinig kennis voor nodig heeft om een beginnende kleine brand te blussen, bijvoorbeeld in een keuken. Op de houder van de blusdeken staat altijd een gebruiksaanwijzing afgedrukt.

De blusdeken wordt bij de hoeken vastgepakt, en gedeeltelijk om de eigen handen gewikkeld, zodat het vuur dat bestreden wordt de handen niet kan verwonden.

Bij het gebruik van een blusdeken om een vloeistofbrand te blussen is het zaak dat de deken minimaal een half uur blijft liggen. Door het optillen van de deken kan zuurstof bij de vloeistof komen, als de temperatuur van de vloeistof hoog genoeg is kan de vloeistof weer ontbranden. Men kijkt dus niet te snel of het vuur wel uit is.

EEN GOED CONTACT MET BRANDBEVEILIGING ALMERE

Heeft u een brandende vraag? Bel of app 06-22081808. Mail naar info@brandbeveiligingalmere.nl of vul het online contactformulier in. Ons adres: Brandbeveiliging Almere, Damveld 9 1359HE Almere-Haven

Plan een gratis adviesgesprek in

FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is Brandbeveiliging Almere?

Brandbeveiliging Almere is een bedrijf dat brandbeveiligingsdiensten aanbiedt in Almere en omgeving. Wij leveren producten en diensten zoals brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, rookmelders en EHBO-materialen.

Waarom is brandbeveiliging belangrijk?

Brandbeveiliging is belangrijk omdat het kan helpen bij het voorkomen van brand of bij het minimaliseren van de schade die een brand kan veroorzaken. Het hebben van de juiste brandbeveiligingsoplossingen kan ook bijdragen aan het veiligheidsgevoel van mensen en bedrijven.

Welke brandbeveiligingsdiensten biedt Brandbeveiliging Almere aan?

Wij bieden een breed scala aan brandbeveiligingsdiensten, waaronder het leveren, installeren en onderhouden van brandblussers, brandslanghaspels, noodverlichting, rookmelders en EHBO-materialen. Wij bieden ook advies en ondersteuning bij het kiezen van de juiste brandbeveiligingsoplossing voor uw specifieke situatie.

Wat zijn de voordelen van het kiezen voor Brandbeveiliging Almere?

Wij bieden hoogwaardige brandbeveiligingsproducten en -diensten tegen concurrerende prijzen. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring in het vakgebied. Wij bieden ook advies en ondersteuning bij het kiezen van de juiste brandbeveiligingsoplossing voor uw specifieke situatie, en wij streven naar een uitstekende klantenservice.

© 2024  | Power Internet B.V. | RJHosting.nl | Power For Jobs